Rhythm & Connection

Diverse muzikale interventies
Like
1

Rhythm & Connection

Diverse muzikale interventies
Like
1

Rhythm & Connection

Diverse muzikale interventies

Om samen doelen te bereiken is het belangrijk om elkaar op te zoeken en krachtig te zijn. Onze musicus brengt de deelnemers in verbinding met elkaar en laat hen de handen ineen slaan door hen op energieke wijze met elkaar te laten samenwerken. Hij legt eerst de link met het thema van de bijeenkomst op zijn geheel eigen wijze (en via zijn spel/instrument) en nodigt de deelnemers uit mee te doen aan een aantal oefeningen.

Er zal na een telefonische briefing een goede afstemming plaatsvinden van de mogelijke interventies die passen bij de bijeenkomst. Hieronder staan een aantal muzikale oefeningen beschreven die aan kunnen sluiten op de thematiek en doelstellingen van uw bijeenkomst.

"Levensgenieters organiseerde voor een vaste klant uit Alkmaar een fun-element tijdens een avondprogramma op hun eigen locatie. Het idee was om tussen de sprekers door een korte sessie te houden, waarbij iedereen werd wakker geschud en de aandacht er opnieuw bij kreeg. Via More Balls Than Most kregen wij het idee met de boomwhackers aangereikt. Een korte muzikale act waarbij de hele groep (250+) zittend mee kon doen. De klant was gelijk enthousiast! Tijdens de avond zelf was het lastig om alle medewerkers in beweging te krijgen, maar docent Joshua legde er zoveel energie in, dat het zeker lukte! Het was een meer dan geslaagde avond!"

Shirley van de Kamer, event manager bij Levensgenieters:

1: Muziek verbindt mensen met elkaar op een harmonische manier. Mensen uit verschillende achtergronden vinden een gezamenlijk ritme, en ontdekken een gedeelde liefde voor klank, muziek, lied en beweging. De kracht van muziek is grensoverschrijdend.

2: Warme, inspirerende omgeving; Muziek, geluid, klank en kleur helpt om de juiste inspirerende sfeer te scheppen. Een goede inspirerende omgeving helpt om mensen zich snel ‘thuis’ en op hun gemak te laten voelen – en om deelnemers aan de bijeenkomst zich snel verbonden te laten voelen met hun organisatie en met de onderwerpen en uitdagingen van de bijeenkomst.

3: Kennis uitwisseling en verandering; Creatieve spellen en muzikale sessies helpen om deelnemers op een speelse manier kennis te laten maken met elkaar en met de gewenste manier van met elkaar omgaan binnen de organisatie. De emoties die los komen bij een verandering in de organisatie kunnen geïllustreerd worden met de metafoor van samen muziek maken. Improvisatie, samenspel, luisteren naar elkaar en vraag en antwoord zijn hierbij kernthema’s.

Ook kan samen muziek maken, het binnen het metaforische domein van muziek kwesties te bespreken of creatieve spellen uitvoeren helpen om een energieke en dynamische uitstraling te koppelen aan het imago van een organisatie.

4: Gezondheid en balans; Bij een succesvolle bijeenkomst zijn denken en doen in balans. Ook begrijpen en voelen moeten in balans komen om goed de doelstellingen van de bijeenkomst bij de deelnemers te laten ‘binnenkomen’. Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen creatief geprikkeld worden en fysiek in beweging zijn, leerstof en informatie beter – en voor lange tijd – onthouden zal worden.

5: Communicatie en onderling dialoog verbeteren; Musiceren, improviseren en creatieve sessies uitvoeren geeft deelnemers inzichten die kunnen helpen om onderlinge communicatie te verbeteren.