Breng nuance in het onderwerp dat je wilt bespreken met je collega's of relaties door bedrijfstheater en zet ze in beweging voor jouw organisatie! 


Theater is een een middel dat de beleving verhoogt van je evenement en wetenschap onderschrijft dat beleving beklijft. Uit vele onderzoeken blijkt dat kijken, luisteren, begrijpen en reflecteren zo’n beetje de belangrijkste vaardigheden zijn voor succes.

Het is nodig om verbeelding op te roepen en verbeelding is nodig om mee te kunnen komen in onze maatschappij en om empathie te kunnen ontwikkelen. Op het moment dat onze democratie onder druk staat, moeten we de tijd nemen onze waarden te definiëren, en te reflecteren op wat voor onze maatschappij, zoals wij die voor ogen zien, belangrijk is. Kunst en voor theater in het bijzonder, is hiervoor een belangrijk middel. Theater maakt slimmer, want het leert je kijken, luisteren, begrijpen en reflecteren. Theater biedt bovendien de gelegenheid om echt de tijd te nemen om goed over iets na te denken. Er omheen lopen. Van alle kanten bezien. En dan komt die verbeelding er nog bij. Om je de oplossing te verbeelden, je voor te stellen en te verwoorden. In het bedrijfsleven en de politiek heet dit ‘een Visie’.

Er zijn veel theatrale concepten die zo in te passen zijn in jullie evenement of bijeenkomst.

Wij geven er je vier:

1. Magie, alles is mogelijk, ook zonder magie
2. Verwondering, jouw verhaal in zand zal ontroeren, je collega's raken en relaties enthousiasmeren
3. Improvisatie, nooit blokkeren houdt de dialoog gaande, dat is de kunst
4. Spel, alle hiërarchie laten verdwijnen door een spelelement toe toe voegen